October 17, 2018 Jag var bara ett barn | Reza Moossavi

Avsnitt 4. Om att våga berätta när det har hänt. Hur vi ser på barn när något är fel. Det pratar Reza Moossavi om i Sundsvall Möter Podcast.

Han hade problem med tillit och relationer. Reza förstod till slut varför:

”När jag var 11 år blev jag trakasserad, sexuellt trakasserad av en gammal man. Jag försökte att glömma det. Jag började fokusera på andra saker. Blev verkligen en nörd.

Jag hade problem att lita på folk efter den här händelsen, försökte att verkligen vara ensam. Jag gjorde alla individaktiviteter. Under många år hade jag skaffat en persona som verkligen var individ, individ, individ. Och allt var: ja, det var bra, jag hade en bra relation med människor, men ingen kom nära en viss gräns. Det var samma problem som landade i mitt förhållande. Jag kunde inte låta min flickvän komma nära den gränsen, för att jag inte kunde lita på henne. Det var verkligen omedvetet tills jag gick i terapi och började träffa folk.

Officiell statistik från Iran visar att 60 procent av alla pojkar har blivit sexuellt trakasserade i sitt liv. Det blev en wow-faktor för mig. Någonstans så måste vi ändra på det.”

 

Behöver du prata med någon?

Barn/ungdomar: Bris, BUP, Ungdomsmottagningen, Killfrågor eller din vårdcentral  

Män: Rikskriscentrum

Kvinnor: Terrafem, Kvinnofridslinjen

Här finns fler länkar.

 

Lyssna även på poddapparna, iTunes och Spotify.

Mer om Reza och fler historier finns i sociala medier.

Sundsvall Möter på Instagram

Sundsvall Möter på Facebook